2016 m. vasario 28 d., sekmadienis

Kūrybinės dirbtuvės su Rasa Alksnyte "Valgoma - Nevalgoma"

Tekstas: Vitalija Povilaitytė­ - Petri
Nuotraukos: R. Skruodienė, R. Alksnytė ir V. Povilaitytė­ - Petri



Šių metų paskutinįjį vasario sekmadienį Belgijos lietuvių bendruomenės vaikai buvo pakviesti į kūrybines dirbtuves ypatingoje ir jiems dar nežinomoje vietoje – kūrybinėje tarpdisciplininėje studijoje FoAM. FoAM kūrybinė laboratorija yra vieta, kuri suburia menininkus ir mokslininkus iš įvairiausių mokslų sričių, kartu kuriančius įvairiausius mokslo ir meno projektus bei juos komunikuojančius plačiajai visuomenei.





Vienas iš pagrindinių FoAM kolektyvo tikslų yra formuoti holistinį pasaulio suvokimą ir sensibilizuoti mūsų visuomenę problematiškiausioms socialinėms šiuolaikinėms problemoms, įskaitant vieną iš svarbiausių – ekologija. FoAM studija išsiskiria ne tik savo unikaliomis profesinių veiklų kryptimis, bet ir ypatinga architektūra. Studijos patalpos įrengtos buvusiame industriniame malūne ir yra be galo erdvios, spalvingos, jaukios, pripildytos čia augančių augalų gausios žalumos bei entuziazmo.

FoAM
FoAM


Vaikus kūrybinę popietę praleisti kartu pakvietė jau daugiau kaip dešimtmetį Belgijoje gyvenanti ir kurianti menininkė, FoAM kolektyvo narė Rasa Alksnytė. Rasa turi ilgametę darbo su vaikais patirtį, tad jai nesunkiai pavyko užmegzti kontaktą su dar nepažįstamais jaunaisiais lietuvių bendruomenes nariais.

Vaikai buvo pakviesti prisistatyti judesiu ir garsu, kurti fotografijos filtrus iš pakuočių atliekų, fotografuotis. Kaip ir įprasta Rasos darbo procesui, šios dirbtuvės buvo tarpdisciplininės. Vaikai į jas atsinešė spalvotas daržoves bei vaisius, juos lupo, smulkino, virė sriubą, gamino vaisių salotas. Iš nepanaudotų vaisių ir daržovių likučių dirbtuvių dalyviai kūrė žmonių ir gyvūnų portretus, kuriuose atsispindėjo kiekvieno vaiko unikalumas bei fantazija.

























Baigę darbus vaikai su tėveliais vaišinosi pačių išvirta sriuba, gardžiavosi vaisių salotomis.

Šis renginys buvo puiki FoAM kūrybinės laboratorijos ir Belgijos lietuvių kultūros centro Belgijoje bendradarbiavimo pradžia. Tikimės, kad ateityje laukia nauji, įdomūs, augti, pažinti bei tobulėti skatinantys projektai.

Daugiau foto: kūrybinės dirbtuvės "Valgoma - nevalgoma".

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą