2016 m. vasario 5 d., penktadienis

Akvarelės mokykla "Snaigės ir sniegenos"

Tekstas: Vitalija Povilaitytė - Petri
Nuotraukos: Ramunė Skruodienė ir Kristina Vilkė

Praėjusių metų spalio pabaigoje lietuvių bendruomenės Belgijoje nariai turėjo galimybę susipažinti su tiek Lietuvoje, tiek už jos ribų gerai žinoma akvareliste Egle Lipeikaitė, jos darbais, bei išbandyti kartu su Egle akvarelių liejimo techniką. Tuomet akvarelės pamokos dalyviai kūrė rudeniškas akvareles.






















Sužinoję, kad Eglė Lipeikaitė vėl atvyksta į Belgiją dalyvauti tarptautinėje akvarelių parodoje, vyksiančioje 2016 metų vasario 2-28 dienomis Mons mieste „Les Aquarellades" labai nudžiugome. Pakeliui į Mons Eglė sutiko vėl pasidalinti savo akvarelių kūrimo įgūdžiais ir  surengti Belgijos lietuviams antrąją akvarelės pamoką Briuselyje.



Vasario mėnesio pirmąjį penktadienį po pamokų ir dienos darbų akvarelės mylėtojai ir Eglės Lipeikaitės darbų gerbėjai rinkosi į lietuviškos mokyklėlės patalpas piešti kartu su dailininke snaiges ir sniegenas. Eglei išskrendant iš Vilniaus Lietuvoje siautėjo pūga, tad dailininkė atvežė į jau pavasarėjantį Briuselį žiemišką nuotaiką ir spalvas. Sniego baltumo tulpės studijoje tarsi simbolizavo lietuvišką žiemą, kurią susirinkusieji akvarelės spalvomis liejo savo darbuose.



Dailininkė pakvietė visus norinčius į dvi pamokas. Pirmoji buvo skirta vaikams. Mažieji entuziastingai liejo akvareles ant popieriaus lapų, derino sniego ir sniegenų kompozicijas, eksperimentavo naudodami dailininkės pasiūlytą techniką.


Antroji pamoka tarsi tapo pirmosios tęsiniu: keletas vaikų entuziastingai tęsė savo darbus suaugusiems numatytoje pamokoje. Prie vaikų prisijungę suaugusieji be galo džiaugėsi galėdami paimti į rankas teptukus, leisti plėtotis savo kūrybinėms galioms.



Akvarelės pamokos Belgijoje tampa gražia dailininkės Eglės Lipeikaitės ir lietuvių bendruomenės Belgijoje bendradarbiavimo tradicija. Eglės Lipeikaitės „Akvarelės mokykla“ ir sukaupta daugiau nei 30 metų asmeninio darbo bei 10 metų vadovavimo šiai mokyklai patirtis yra be galo vertinama Belgijos lietuvių.

Daugiau nuotraukų iš akvarelės dirbtuvių rasite čia - "Žiemos akvarelė".





Komentarų nėra:

Rašyti komentarą