2015 m. spalio 25 d., sekmadienis

Akvarelės pamoka su Egle Lipeikaite

Vitalijos Povilaitytės-Petri tekstas
Ramunės Skruodienės nuotraukos

Šių metų spalio 24 - lapkričio 2 dienomis Briuselyje, Tours et Taxi ekspozijų erdvėje, vyko Belgijos Akvarelės Salonas, kuriame greta daugiau nei šimto menininkų iš įvairių pasaulio šalių savo darbus pristatė ir keturi lietuviai:  Eglė Lipeikaitė, Albertas Krajinskas, Jūratė Bučmytė ir Sergyi Lysyy. Dailininkė Eglė Lipeikaitė organizatorių buvo pakviesta parodos dalyviams pademonstruoti  vandens liejimo techniką ir dalyvavo kūrybinėse dirbtuvėse, kuriose ji piešė ir bendravo su lankytojais.

Eglė Lipeikaitė
























Lietuvos nuolatinės atstovybės Europos Sąjungoje ir Lietuvos Respublikos ambasadai Belgijoje padedant, spalio 25 dieną, sekmadienį, pavyko pasikviesti dailininkę Eglę Lipeikaitę į akvarelės rytmetį. „Akvarelės mokykla“, kuriai jau eilę metų vadovauja Eglė Lipeikaitė, šiam rytmečiui tarsi persikėlė iš Vilniaus į Briuselį. Buvo be galo gera lieti dailininkės iš Lietuvos atsivežtais teptukais ir dažais rudenines akvareles ant jos paruoštų, baltų tarsi sniegas popieriaus lapų.

Patarimai kaip elgtis su dažais
Sekmadienio rytas pasitaikė nepaprastai gražus, šiek tiek paslaptingas, medžiai spindėjo įvairiausiomis rudens spalvomis  ir akvarelės pamokos dalyviai atsinešė į pamoką visus šiuos žavius rudens vaizdus, kuriuos norėjo perteikti savo piešiniuose.

Rudens spalvos gamtoje



























Dailininkės pasiūlyta tema „Rudens pėdsakai“ bei pademonstruota akvarelių piešimo technika persikėlė ant kiekvieno pamokos dalyvio popieriaus lapų. Tiek mažieji dailininkai, tiek jų tėveliai, žibančiomis ir smalsiomis akimis, sekė kiekvieną akvarelės dažų, pasklidusių ant popieriaus paviršiaus, maišymosi ir spalvų keitimosi stebuklą.

Akvarelė ir vanduo























Šilto rudens spalvos


Dailininkės, ir pamokos dalyvių, atsinešti iš gamtos medžių lapai paliko savo atspaudus pamokos dalyvių piešiniuose ir norą vėl sugrįžti į sekančią pamoką, kuri planuojama 2016 metais. "Akvarelės pamokoje" apsilankę dailininkai  Albertas Krajinskas ir Jūratė Bučmytė kalbėjosi su Belgijos lietuviais apie šiuolaikinius menus Lietuvoje ir Belgijoje, tapybą bei footografiją, dalinosi mintimis apie savo dabartinius ir ateities projektus.

Daugiau fotografijų iš akvarelės liejimo pamokos, ir gamtos spalvų paieškos parke, rasite čia "Akvarelės mokykla".  Ačiū dalyvavusiems!

Gamtos dovanos




Piešiniams reikalingas susikaupimas ir kantrybė



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą