2015 m. spalio 21 d., trečiadienis

Susitikimas su Rasa Kaper

Vitalijos Povilaitytės-Petri tekstas
Ramunės Skruodienės nuotraukos

Spalio pirmąjį sekmadienį, po vasaros atostogų pasiilgę vieni kitų, mažieji Belgijos lietuviai su tėveliais rinkosi į pirmąjį šį rudenį kultūrinį susibūrimą - į susitikimą su Belgijos kaimynystėje, Olandijoje gyvenančia dailininke Rasa Kaper, knygų „Medaus mainai“ ir „Lubinų labirintas“ autore.

 Rasa Kaper ir Meškių istorijos























Renginio dalyvius pasitiko unikalūs, mieli, švelnūs ir spalvingai aprengti Rasos Kaper sukurti meškučiai bei ant atskiro stalo tvarkingai išdėliotos autorės knygos, atvirutės, užrašų knygelės, nukeliančios žmones į svajingąją meškinų šalį.

Meškių istorijos























Gausiai susirinkusiems mažiesiems skaitytojams ir jų tėveliams autorė, kalbinama vienos iš lietuvių kultūros centro Belgijoje iniciatorės ir renginio organizatorės Tautvydės Daujotytės-Mukile, atskleidė pačias giliausias meškių šalies paslaptis. Autorė pasakojo apie savo kurybos kelią, apie tai, kaip ji kuria žaviuosius meškučius bei jų iliustracijas. Mažieji meškučiai dažniausiai yra kolekcionierių susidomėjimo objektas, tačiau neretai jie iškeliauja ir pas vaikus kaip atminimo dovanos.

Kolekciniai meškučiai























Knygas Rasa Kaper kuria bandradarbiaudama su rašytoja Karolina Daciūte, kuri rašo tekstus knygoms, o Rasa iliustruoja. Karolina Daciūtė gyveno Kinijoje, kur gimė švelnios, pamokančios, jautrios, į vaiko širdį besibeldžiančios meškių  istorijos. Šios dvi autorės pažįstančios viena kitą jau eilę metų vėl susitiko socialiniame tinkle Facebook, kuriame Rasos pieštus ir patalpintus meškučių piešinius pamačiusi Evelina pasiūlė dirbti šiame kūrybiniame projekte kartu. Rasa Kaper pasakojo, kad piešti pradėjo tik prieš keletą metų, jau nuvykusi gyventi į Olandiją, bet ši naujai gimusi veikla netrukus pripildė  jos sielą kūrybos džiaugsmo ir tapo jos kasdieniu  užsiėmimu.

Vaikai ir meškinai























Tautvydė susirinkusiems vaikams garsiai skaitė meškių istoriją, atskleidžiančią sąžiningumo pergalę bei emocinę mažojo meškio kelionę į ją . Rasa Kaper užsiminė ir apie naująją savo knygą „Meškiai eina į mokyklą“, kurią šiandien jau galima išvysti knygynų lentynose.

Daugiau foto rasite čia.

Autorės autografai

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą