2018 m. balandžio 16 d., pirmadienis

Vitalija ir Tomas Lietuvos ambasadoje Belgijoje

Tekstas: Vitalija Povilaitytė – Petri
Nuotraukos: Ramunė Skruodienė

2016 metų balandžio 29-tos vakarą Belgijos lietuviai rinkosi į Lietuvos ambasados Briuselyje biblioteką susitikti su rašytojais iš Lietuvos: Vitalija Pilipauskaite-Butkiene ir Tomu Butkumi.



Salėje būriavosi ir svečių iš Lietuvos laukė kelios kartos, pradedant nuo  dar tik besimokančių pažinti raides mažųjų skaitytojų, iki jau patyrusių ir reiklių literatūros kritikų.

 Renginyje Vitalija Pilipauskaitė-Butkienė pristatė savo poezijos rinkinį „Kvėpuoju“, o Tomas Butkus savo knygas vaikams „Bumba Dumba ir Visatos sukūrimas“ bei „Bumba Dumba Kabančių Riestainių gatvėje“.

Tomas Butkus  vakaro dalyviams pasakojo apie savo kūrybos kelią, idėjų dirbtuves “Vario burnos” ir tai, kaip kūrė Bumba Dumba knygas. Autorius skaitė ištraukas iš knygų, dalinosi mintimis, kaip pats mato  ir supranta knygų personažus, kuo jie įdomūs ir kuo ypatingi jų nuotykiai.

Vakarą tęsė Vitalija Pilipauskaitė-Butkienė, prisimenanti, kokį kelią praėjo poezijos knyga “Kvėpuoju” iki ją išvydo skaitytojai.  Vitalija skaitė eilėraščius, kurie jai pačiai išskirtiniai, ypatingai svarbūs ir dalinosi savo mintimis, ką nori išsakyti savo poezija, kokios temos jai yra aktualios.

Vakaro pabaigoje kūrėjai kalbėjosi su susirinkusiais apie šiuolaikinę vaikų ir suaugusiųjų literatūrą, dalinosi vizijomis, kaip ateityje jie norėtų prisidėti prie jaunosios kartos lietuvių skaitymo skatinimo ir modernios literatūros kūrimo.

Daugiau foto: https://photos.app.goo.gl/H7F9qbvCu4Om7Yg63




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą