2018 m. sausio 15 d., pirmadienis

Motinystės - moterystės šventė

Tekstas: Eglė Nevedomskienė
Nuotraukos: Ramunė Skruodienė

2016 metų gegužės pirmą sekmadienį - Mamos dieną - devynios mamos su savo dukromis susirinko paklausyti pamokėlės „Mėnulio dienos“. Diena buvo labai jauki ir saulėta. Tokia buvo ir visų dalyvių nuotaika.




Labai laukėme iš Lietuvos atvykstančios Vitalijos Pilipauskaitės – Butkienės, nes girdėjome labai daug gražių žodžių apie ją ir jos paskaitas mergaitėms ir jų mamoms.




Laukėme šiek tiek su nerimu, nes nežinojome ar mergaitėms patiks pokalbiai apie moteriškumą, ar nebus drovu kalbėtis apie tą nepažįstamą dar joms virsmą moterimi!? Bet kadangi tądien buvo Mamos diena, tai ir buvo juk pats tinkamiausias metas praleisti kartu su savo dukromis ir atidengti šią nežinomybės uždangą.




Vitalija pristatė šį renginį kaip šventę. Buvo labai jauku, gera, subtilu. Ir išties tai buvo ne tik paskaita, o tikra motinystės - moterystės šventė. Vitalija mums pasakojo išradingai ir labai įdomiai kaip auga mergaitės, kaip bręsta moterys. Taip pat pasidalino kokios būsenos aplanko mus tuo metu, ką mes jaučiame, ką išgyvename ir kodėl tai yra taip normalu. Palengva Vitalija mus įtraukė į pašnekesį ir mamos mielai dalinosi savo prisiminimais, patirtimis ir išgyvenimais iš paauglystės. Viskas buvo taip natūralu ir paprasta, taip jauku ir švelnu, šventiška ir nepakartojama. Visos mamos priėjo bendros nuomonės – kad šiandien dar labiau suartėjo su savo dukromis, ir kad tai buvo pats geriausias sprendimas pakalbėti šia tema su merginomis būtent dabar ir dar taip teisingai, taip gražiai ir taip subtiliai. Rodos šiomis žiniomis ir lengvais pokalbiais palengvinome savo mergaitėms nelengvą kelią į moterystę.




Po renginio visos drauge dar ilgai vaišinomės arbata ir suneštinėmis vaišėmis. Buvo gera atvirai pabendrauti ir jausti dar stipresnį meilės ir artumo jausmą savo jau augančiam vaikui. Šis jausmas liks amžinai, o prisiminimai apie renginį dar labai labai ilgam. Manau, kad mūsų viešnia Vitalija Pilipauskaitė- Bunkė dar labiau sustiprino mamos – dukros ryšį ir padrąsino mus lengviau, drąsiau bendrauti su savo vaikais.

Daugiau foto: "Mėnulio dienos"

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą